Over Petje-Af / Stichting 2FIT4

Petje Af is als initiatief geboren vanuit een eenvoudige maar hele sterke behoefte. We zeggen zo vaak “daar neem ik mijn petje voor af”. Maar het blijft dan toch vaak een loze kreet, terwijl we heel duidelijk onze waardering ergens voor uitspreken. Echt heel oprecht nadruk leggen op het respect dat iemand verdient. Zo’n moment dat je bewust stilstaat voor de enorme inzet die iemand levert.

Door het corona-virus kreeg dit idee serieus vorm. En samen met een paar bevriende ondernemers heb ik doorgepakt op dit initiatief. We moeten namelijk veel vaker stilstaan bij het respect naar een ander. Of het nu gaat om de persoon die na jarenlang zwoegen eindelijk zijn/haar diploma heeft gehaald. Of om die verzorgende die al jaren je vader liefdevol ondersteunt bij het aankleden. Er mag geen moment voorbij gaan dat je je waardering uitspreekt.

Maar als je het tastbaar kunt maken is het veel leuker. Je zet de boodschap dan kracht bij. Dan beklijft het. Wij waarderen het enorm als jij ons initiatief steunt.

Met deze actie ondersteunen wij Stichting 2FIT4. Deze stichting begeleidt volwassenen die langdurig worstelen met stress gerelateerde en/of psychische klachten. Een prachtig initiatief waar wij ons Petje voor Afnemen.